Sensei Dumitru Dorin

Nascut la data de 14 martie 1975 in localitatea Targu-Jiu, judetul Gorj.
De la 6 ani practica gimnastica de performanta, la Targu-Jiu, sub indrumarea prof. Traian, in cadrul Clubului Scolar Sportiv din Targu-Jiu, participand la concursuri locale, regionale si nationale, obtinand numeroase premii.
Incepe antrenamentele de karate in anul 1990, sub indrumarea Prof. Nicolaie Tudor, impreuna cu alti colegi de promotie (printre care si Neagoie Horatiu-Adrian) din Liceul Militar ,,Mihai Viteazu” – Alba Iulia.

 

In aceeasi perioada desfasoara antrenamente de gimnastica, participand la concursurile aplicativ-militare, organizate intre liceele militare. In perioada liceului militar, a completat studiul artelor martiale, participand in paralel ca sportiv la diferite competitii (gimnastica, tir, triatlon si atletism), rezultatele fiind meritorii.
Continua antrenamentele de karate kyokushin in perioada studiilor universitare din Sibiu, sub indrumarea lui Shihan Bradu Gheorghe, incepand cu anul 1993.
In perioada 1993-1997 a participat la Seminarii si Stagii Nationale si a sustinut examene de grad cu urmatorii maestri: Thomas Flynn 5 Dan, Shihan Gheorghe Bradu 5 Dan, Shidoshi Ilie Botos 3 Dan, Shizuya Sato-10 Dan, etc.
A intrerupt in 1997 activitatea sportiva, dar nu si studiul karate kyokushin, in paralel urmand cariera militara.
In anul 2012 a devenit instructor, sub indrumarea lui Shihan Horatiu-Adrian Neagoie-7 Dan. Acesta a avut o influenta foarte mare asupra sa, reusind sa-l motiveze sa munceasca foarte mult si sa aspire la cat mai mult. Intotdeauna i-a dat sentimentul ca atunci cand iti doresti ceva, nu exista limite.
Din anul 2013 este instructor in cadrul C.S. Karate Kyokushinkai Targu-Jiu, din cadrul Federatiei de Kyokushinkai Traditional din Romania. Gradul actual – Sensei, centura neagra- 3 DAN.
In prezent Dorin DUMITRU isi dedica timpul antrenamentelor de karate, pentru toti cei care doresc sa traiasca in spiritul si pe calea Kyokushinkai.

Senpai Mădălina-Laura DUMITRU, 1 kyu

Data naşterii     15.05.1976

Funcţia sau postul ocupat: Profesor

Experienţa profesională:

  • 09.2018-prezent Prof. Oratorie si dezbateri- Palatul Copiilor Tg-Jiu
  • 1 IX. 2006 – 31.08.2017 Educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”, Tg-Jiu;
  • 2006 – prezent Metodist în cadrul I.S.J. Gorj
  • 04.2012    Membru al Corpului naţional de experţi în management educaţional.
  • IX.1996 – 31. VIII. 2006       Educatoare la Grădiniţa Nr.4 Rovinari

Activităţi şi responsabilităţi principale       

  • Responsabila comisiei metodice a educatoarelor din Grădiniţa „Lumea Copiilor” Tg-Jiu;
  • Președintele comisiei responsabile cu perfecționarea și formarea continuă
  • Membră în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei „Lumea Copiilor” Tg-Jiu;
  • Președinte al Asociației Club Sportiv Karate Kyokuhinkai Targu-Jiu

Educaţie şi formare   

  • Masterand ”Stiința motricitatii activităților de timp liber” din cadrul Univ. ”Constantin Brâncuși”, Tg-Jiu
  • 2010-2012 Absolvirea cursurilor de masterat ”Administrarea și conducerea unităților de învățământ” din cadrul Univ. ”Constantin Brâncuși”, Tg-Jiu
  • 2010-2012 Absolvirea cursurilor organizate de D.P.P.D. Univ. Politehnica București, în cadrul proiectului ”Formarea profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pentru noi oportunități de dezvoltate în carieră” specializarea Psihopedagogie
  • 2008   Absolvirea Masteratului „Drept funciar, publicitate imobiliară şi cadastru”, Univ. „Constantin Brâncuşi” Tg-Jiu
  • 2004 Absolvirea Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” Tg-Jiu
  • 2003 Absolvirea Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Administraţie Publică, în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, Tg-Jiu
  • 1996 Absolvirea Şcolii Normale „Spiru Haret”, Tg-Jiu

De ce ar alege cineva sa practice kyokushin?

„Societatea s-a schimbat fata de trecut, exista in prezent mult mai multe posibilitati de alegere, pe langa Karate exista multe alte metode de antrenament.
In prezent, majoritatea practicantilor doresc doar sa lupte si lasa de o parte aspectul traditional al karate-ului, eticheta. Sosai vorbea intotdeauna despre importanta Kihon-ului.
Ei bine, daca ne antrenam doar pentru lupta, atunci am putea la fel de bine practica kickboxing-ul sau K1. Cred ca aceasta tendinta se manifesta in prezent.
Cred ca atunci cand cineva incepe sa practice Karate, nu cred ca alege (sau ar alege) Kyokushin-ul. Cred ca majoritatea aleg un dojo care este mai aproape de casa sau unul in care au un prieten care se antreneaza. Dupa cum am spus mai devreme, exista multe posibilitati de alegere.
Dar odata intrati in dojo kyokushin, cred ca exista o mica parte din acestia care se vor duce la un alt dojo pentru a incerca ceva diferit. Karate Kyokushin formeaza oameni si caractere.
In prezent in dojo intra cu preponderenta copii, si mai putini juniori sau adulti. In ceea ce priveste copiii, acestia invata in primul rand sa respecte anumite valori morale cum ar fi respectul, si doar apoi tehnica. Corpurile lor sunt intr-o continua dezvoltare, de aceea este necesara o atentie suplimentara pentru a-i proteja de accidentari, ceea ce noi chiar punem in practica.
Observ in jurul meu o implicare din ce in ce mai mare a oamenilor care vor sa faca arte martiale ca sport de masa, pentru ei, nu pentru performanta. Performanta fac numai varfurile, care reprezinta un procent destul de mic. Eu predau copiilor care vin la Karate pentru placerea de a se antrena, de a interactiona cu alti copii, de a dobandi anumite deprinderi de auto-aparare. Multi adulti vin la Karate fiind atrasi de latura filozofica, de diciplina specifica artelor martiale sau pur si simplu, deoarece vor sa faca miscare.
Planuri de viitor: sa continui studiul Kyokushin-ului si sa incerc sa evoluez in continuare, pentru ca exista foarte multe de invatat. Pe plan profesional vreau sa reusesc sa obtin rezultate cat mai bune cu elevii mei, atat pe plan sportiv cat si pe plan personal. Vreau sa fie niste sportivi buni, dar niste oameni si mai buni! Pe plan personal vreau sa fiu sanatos, sa ma pot antrena bine si sa lupt in continuare pentru idealurile mele”.

Dorin DUMITRU