Madalina Dumitru

Eram la o intersecție de drumuri în viața mea, în anul 2013. Odata cu aparitia Dojo-ului nostru, în februarie, am simțit că era ceea ce aşteptam de mulți ani, o dorință de schimbare.

Sensei Dorin conducea antrenamentele, veneau din ce in ce mai multe persoane la noi, iar el emana în jurul lui putere, pasiune, lumină, provocare, iubire, frumusețe, hotărâre, agitație, forță, viață, bucurie de a trăi. Acest fapt m-a determinat să încerc și eu, la început mai timid, iar apoi am început să prind culoare, forță; parcă izvorul vieții trecea prin mine.

Sensei m-a învățat cum să privesc mereu spre înălțimi; şi voi rămâne în continuare aşa. Mi-a confirmat tot timpul că eram pe drumul cel bun. M-a învățat că respectul se câştigă; m-a învățat karate „mai mult” decât mi-aş fi imaginat.

Ce este karate pentru mine? Aș putea spune că este una din cele mai dese întrebări la adresa mea. Pentru mine, karate kyokushin este un stil de viață. Este modul prin care mă descarc de toate problemele acumulate în timpul zilei.

Sunt profesor, cu experiență la catedră de 24 de ani, și am simțit de mică o dragoste pentru copii. Asta încerc să fac la Palatul Copiilor, unde predau Oratorie și Dezbateri, precum și karate kyokushin. Îi ascult pe copii și le susțin visele. Pentru ei sunt Mădălina și le sunt în continuare prieten. Îi învăț să se comporte, îi învăț ce înseamnă să-ți creezi un argument, îi formez ca oameni, formez caractere. Îi îndrum în direcția cea buna și încerc să-i captivez, să simtă că  sunt părintele lor.

Cele mai frumoase lucruri în viață vin din pasiune și dedicare!