//karatetargujiu.ro/wp-content/uploads/2018/02/Grupa-incepatori.jpg

GRUPA ÎNCEPĂTORI

Este special conceputa pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 si 8 ani.

Recunoscând ca, in general, copiii (preșcolari și scolarii mici) au perioade mai scurte de atentie, ora este predata într-un ritm mai lent si este mai putin tehnica. În schimb, accentul este pus pe distractie, în timp ce aceasta este introdusa la miscarile de baza ale Kyokushin Karate. Exercitii specifice menite a îmbunatati puterea, flexibilitatea, coordonarea si conditia fizica, sunt efectuate în fiecare sedinta de antrenament.

Terminologia si eticheta Karate sunt introduse pentru copii de la început si le expune elementele de baza ale limbii japoneze.

Miscarile si tehnicile sunt predate într-un ritm lent, de la simplu la complex, care pregatesc sportivul sa treaca la grupa de intermediari.

Un sistem de bare colorate “” sau dungi de pe centura este pusa în aplicare la nivel prescolari pentru a ajuta la realizarea obiectivelor stabilite, ca o recompensa pentru munca grea si sa permita elevilor si parintilor sa masoare progresul.

Pentru copiii mai mici, din Grupa începătorilor, este o rampa de lansare foarte buna de a accede la Grupa intermediari, permitandu-le sa obtina experienta si cunostintele necesare pentru a prospera atunci când acestia sunt gata pentru a face acest salt.
Grupa Începători are durata de o ora si este în prezent predata de trei ori pe saptamâna, lunea, martea si joia.